Retir de Salut i Qigong – Monestir de Sant Daniel, Girona

Retir de Salut i Qigong - Monestir de Sant Daniel, Girona

Cuando

19/07/2024 - 21/07/2024    
Todo el día

Dónde

Monestir Sant Daniel
https://qigongsalus.cat/retir/
Girona
Girona

ETIQUETAS

RETIR DE SALUT I QIGONG (TXI-KUNG)

QUÈ ÉS EL QIGONG? Qigong significa conrear (gong) el qi (energia vital). Es pronuncia Txi Kung
El Qigong és la síntesi feta als anys 50 de diverses tècniques mil·lenàries per fomentar la salut i la longevitat. Forma part de la medicina tradicional xinesa i consisteix en un seguit de sèries d’exercicis terapèutics, vàlids per a totes les edats i condicions físiques.
La filosofia del Qigong es fonamenta en l’equilibri Yin yang i en l’equilibri dels cinc elements associats alhora amb 5 òrgans: Fusta – Fetge, Foc – Cor, Terra – Melsa, Metall – Pulmó, Aigua – Ronyons. En cada exercici treballem la tensió yang i la relaxació yin i fem èmfasi en un o dos òrgans per equilibrar l’energia entre ells.

ELS 5 ANIMALS Aquesta forma va ser creada per un metge xinès, Hua To, del segle II a partir de l’observació dels animals, associant cada animal a un òrgan de la Medicina Xina.
Imitant els moviments de 5 animals, amb una forta simbologia a la cultura xinesa aquesta forma es beneficia de les seves propietats: poderós com un tigre (Aigua), calmat com un cèrvol (Fusta), estable com un ós (Terra), astut com un mico (Foc) i lleuger com una grua (Metall).

ELS MONITORS
TONI LÁZARO I MIREIA RIBERA
(QI GONG )
Toni Làzaro i Mireia Ribera són monitors de Qigong certificats per l’Institut Qigong de Barcelona. Han fet diversos cursos amb l’Associació Espanyola de Qigong de la Salut, especialització en Zhang Zhuang, Qigong de la dona…i imparteixen classes regulars de Qigong a Rubí i Sarrià de Ter.

Promouen la pràctica del Qigong com a equilibri i serenor, amb una visió integral, sense oblidar la tècnica necessària.

https://www.qigongsalus.cat

SASCHA SIEBENMORGEN
(QI GONG I MÚSICA)
Monitor de Qigong certificat per l’Institut Qigong de Barcelona. Ha impartir classes de Qigong i participat en diversos retirs de salut. Músic de guitarra i baix en actiu.

https://www.instagram.com/sascha7m/